Kort og godt

Lidt information om vores vareudvalg

ØKOLOGISK FRUGT OG GRØNT


I Spidsroden har vi altid et udvalgt af sæsonens økologiske frugt og grønt. Vi tilstræber altid frugter og grøntsager som er transporteret så kort som muligt og altid danske varer når sæsonen tillader det. Vi forhandler også sæsonvis lokale grøntsager fra den biodynamiske gård Birkemosegaard nord for København.

Udover danske og lokale grøntleverandører forhandler vi også grønt gennem tyske Grell Naturkost som bl.a. leverer til de tyske Bio-Markt og andre økologiske supermarkeder.EMBALLGEFRI TØRVARER


I Spidsroden har vi et udvalg af emballagefri tørvarer som kan købes i løssalg.


Vi har bl.a.:


Økologiske sorte bønner til 3,2 kr./100 gr.

Økologiske røde linser til 4,8 kr./100 gr.

Og meget mere...


Du kan medbringe din egen emballage eller gratis benytte papirsposer og genbrugsglas som er stillet til rådighed. Du kan også donere dine brugte konserves- og syltetøjsglas i Spidsroden, så kan andre kunder så glæde af dem når de handler emballagefrit.


VEGANSKE BASIS VARER


I Spidsroden tilstræber vi altid at holde prisen på veganske basisvarer så lav som muligt. Vi anser ikke varerne som specialprodukter man kan tage en høj pris for, men i stedet som basisvarer de fleste helst skal have råd til. Derfor har vi fx følgende faste priser:


Økologisk naturel tofu, 400 gr. - 32 kr

Økologisk naturel tofu, 250 gr. - 22 kr

Økologiske naturel sojayoghurt, 400 ml. - 20kr

Økologisk sojamælk, rismælk og havremælk - 20-22kr

Økologisk plantemargerine, 250 gr. - 16 kr

Økologisk vegansk smøreost, 150 gr. - 22 krJUST COFFEE


Just Coffee er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri beliggende på Midtsjælland. Just Coffee importere selv kaffebønnerne og rister og pakker dem i deres eget kafferisteri.


Alle Just Coffees kaffer er økologisk dyrket af mindre producenter. Ingen storproducenter eller industriproduktion. Dette sikrer en bedre biodiversitet i nærmiljøet til gavn ikke alene for naturen, men også for de mennesker, der bor og arbejder i de regioner hvor kaffen dyrkes. Af miljøhensyn er deres labels 100% genbrugs papir.

Samtidig med at der er respekt for naturen, er der også respekt for de mennesker, der har dyrket kaffen. Kaffen kommer fra kooperativer hvor småbønder – ofte enkelte familier – har slået sig sammen. Just Coffee handler kun med kaffe som kooperativerne har fået en rimeligt pris for. En pris langt over verdensmarkeds prisen for kaffe.

Du kan læse mere om Just Coffee på www.justcoffee.dk