Kort og godt

Lidt information om vores vareudvalg

ØKOLOGISK FRUGT OG GRØNT

 

I Spidsroden har vi altid et udvalgt af sæsonens økologiske frugt og grønt. Vi tilstræber altid frugter og grøntsager som er transporteret så kort som muligt og altid danske varer når sæsonen tillader det. Vi forhandler også sæsonvis lokale grøntsager fx fra Svanholm Gods nord for København og biodynamiske grøntsager når vi kan få det.

Udover danske og lokale grøntleverandører forhandler vi også grønt gennem tyske Grell Naturkost som bl.a. leverer til de tyske Bio-Markt og andre økologiske supermarkeder.

 

 

EMBALLGEFRI TØRVARER

 

I Spidsroden har vi et udvalg af emballagefri tørvarer som kan købes i løssalg.

 

Vi har bl.a.:

 

Økologisk quinoa til 7,9 kr./100 gr.

Økologiske sorte bønner til 3,2 kr./100 gr.

Økologisk sojagranulat (køderstatning) til 12 kr./100 gr.

Økologisk fuldkornspasta til 2,2 kr./100 gr.

Økologiske røde linser til 4,8 kr./100 gr.

Og meget mere...

 

Du kan medbringe din egen emballage eller gratis benytte papirsposer og genbrugsglas som er stillet til rådighed. Du kan også donere dine brugte konserves- og syltetøjsglas i Spidsroden, så kan andre kunder så glæde af dem når de handler emballagefrit.

 

 

VEGANSKE IS FRA DAS EIS

 

I Spidsroden kan du altid få lækre veganske is fra tyske Das Eis, fx varianter som:

 

Choko Cookie Dough

Strawberry Lava Choc

Peanutbutter Schokosplit

Triple Chocolate

Straciatella

Green Smoothie Sorbet

Double Nut

Peanut Raspberry Jamsession

Og mange flere..

 

Isene er økologiske og baseret på forskellige vegetabilske kilder som havre, kokos, ris, nødder og frugt. Alle varianter er uden soja, primært sødet med agave og de fleste er desuden glutenfri. Og emballagen er 100% bionedbrydelig.

 

 

 

VEGANSKE BASIS VARER

 

I Spidsroden tilstræber vi altid at holde prisen på veganske basisvarer så lav som muligt. Vi anser ikke varerne som specialprodukter man kan tage en høj pris for, men i stedet som basisvarer de fleste helst skal have råd til. Derfor har vi fx følgende faste priser:

 

Økologisk naturel tofu, 400 gr. - 27 kr

Økologisk naturel tofu, 250 gr. - 17 kr

Økologiske naturel sojayoghurt, 400 ml. - 18 kr

Økologisk sojamælk, rismælk og havremælk – 17 kr

Økologisk plantemargerine, 250 gr. - 13,50 kr

Økologisk vegansk smøreost, 150 gr. - 17 kr

 

 

JUST COFFEE

 

Just Coffee er et økologisk og bæredygtigt kafferisteri beliggende på Midtsjælland. Just Coffee importere selv kaffebønnerne og rister og pakker dem i deres eget kafferisteri.

 

Alle Just Coffees kaffer er økologisk dyrket af mindre producenter. Ingen storproducenter eller industriproduktion. Dette sikrer en bedre biodiversitet i nærmiljøet til gavn ikke alene for naturen, men også for de mennesker, der bor og arbejder i de regioner hvor kaffen dyrkes. Af miljøhensyn er deres labels 100% genbrugs papir.

Samtidig med at der er respekt for naturen, er der også respekt for de mennesker, der har dyrket kaffen. Kaffen kommer fra kooperativer hvor småbønder – ofte enkelte familier – har slået sig sammen. Just Coffee handler kun med kaffe som kooperativerne har fået en rimeligt pris for. En pris langt over verdensmarkeds prisen for kaffe.

Du kan læse mere om Just Coffee på www.justcoffee.dk